Spring til indhold

Om SFO

I SFO'en på Absalonskolen har vi fokus på fællesskabet.

Velkommen til SFO Absalonskolen

SFO er stedet, hvor børnene har samvær med andre børn og oplever, at være en del af et fællesskab. Her kan man lege, tage på ture, gå i svømmehal eller deltage i de andre aktiviteter, som tilbydes i de tre temaområder: Udeliv, Kunsten og Krop og bevægelse.

I SFO arbejder vi med det formål at styrke fællesskabet samt barnets selvværd og selvtillid. Det gør vi blandt andet ved at arbejde med børnenes dannelse og udvikling af sociale kompetencer.

På Absalonskolen arbejder lærere og pædagoger tæt sammen om det enkelte barns trivsel og udvikling. Pædagogerne har timer i skoledelen fra 0. - 6. klasse og bliver derfor en naturlig del af klassens dagligdag.

Dagens gang

Der er morgenåbning i indskolingen. Her tilbydes morgenmad frem til kl. 7.30, og kl. 7.50 går børnene i skole.

Børn, der ikke er indmeldt i SFO, må opholde sig på skolen fra kl. 7.50.

Efter skoletid er der tilbud om forskellige aktiviteter i tidsrummet fra kl. 14.00 - 17.00. Fredag lukker SFO’en 16.30.

Om eftermiddagen vil børnene blive tilbudt et mellemmåltid. Hvis der er nogle børn, der er meget sultne, bør de have en ekstra madpakke med til eftermiddagen.

For 4. - 7. årgang vil der være særlige aktiviteter, herunder klubaften og Vilde Vulkaner eller koloni. Nærmere information kommer på Tabulex.

Når barnet kommer og går

Vi anvender Tabulex SFO, som er et elektronisk afkrydsningssystem. Systemet kan anvendes via Aula. Ved SFO- start gives en introduktion til systemet.

Når barnet møder i SFO om morgenen, krydser barnet sig ind på Tabulex-tavlen. Alle børn bliver krydset ind i SFO af klassens pædagog ved overgangen mellem skole og SFO.

Alle beskeder og aftaler vedr. børnene i SFO skal ske, enten til en medarbejder i afdelingen eller via Tabulex. Aftaler vedrørende indmeldte børn i SFO fremgår af udfyldte stamkort, som ved indmeldelse udfyldes i Tabulex SFO.

Ferie og skolefridage

Til skoleferier skal du tilmelde dit barn til SFO’en/give besked om de kommer eller ej.

Der vil være særlige aktiviteter samt ture ud af huset.

Af hensyn til ture og lignende skal barnet være i SFO inden kl. 9.00, hvis der ikke er oplyst andet fra SFO’en.

Der vil i god tid blive udsendt en særlig information vedr. de respektive ferieuger og fridage på Tabulex.

Forældresamarbejde

Information vedrørende SFO’en bliver løbende udsendt via Tabulex og i særlige tilfælde Aula, hvor man kan læse om planlagte aktiviteter og andre væsentlige forhold.

Ved skoleårets start vil der blive arrangeret og indkaldt til et forældremøde, hvor lærere og pædagoger er til stede og fortæller om skole og SFO. Derudover vil der løbende være forskellige forældrearrangementer vedr. SFO, fx høstfest (september) og Talentshow (februar). Sammen med skolen holder vi julebasar i december. Der kommer også et sommerarrangement.Feedback

Sidst opdateret

25.04.2022

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen

Video: SFO- og klubliv - Der er plads til alle

SFO'ens åbningstider

Mandag - torsdag: Kl. 6.30 - 7.50 og Kl. 14.00 – 17.00 (Orø 16.45)

Fredag: Kl. 6.30 - 7.50 og Kl. 14.00 – 16.30

Se lukkedagene i SFO her

Kontakt SFO'en på Absalonskolen

SFO-leder:

Gitte Lohmann Olsen

Tlf. 72 36 95 75

SFO1:

Tlf. 72 36 73 74

Klubben (SFO2):

Tlf. 72 36 73 84